enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
34,5206
EURO
36,1768
ALTIN
2.962,95
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Dijitalleşme ile Gastronomiyi Buluşturan Projeye AB Desteği

Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak akredite edilen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda başarılı adımlar atmaya devam ediyor.

23.10.2022
0
A+
A-

Eurodesk Türkiye Temas Noktası olarak akredite edilen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda başarılı adımlar atmaya devam ediyor.

 

İKÇÜ Turizm Fakültesi Erasmus Koordinatörü Prof. Dr. Volkan Altıntaş ile Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Koray Çelik’in, Avrupa Birliği (AB) üyesi 27 ülke ve Güney Kore, Filipinler, Tayland gibi uzakdoğu ülkelerini kapsayan dijitalleşme ile gastronomiyi birleştiren ‘E-Gastronomi’ projesi desteklenmeye değer bulundu.

 

İKÇÜ’nün Koordinatör olarak yer aldığı Mardin Artuklu Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün paydaşı olduğu proje, Türkiye’den kabul gören on yükseköğretim kurumu arasında yer alma başarını elde etti.  Altı yıl sürecek, 700.000 Avro hibe bütçeli ‘E-Gastronomi’ kapsamında proje ortağı kurumların Turizm Fakültesi öğrencileri, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerinde eğitim öğrenim hareketliliğine katılarak staj yapabilecek.

 

Gastronomi Alanında Söz Sahibi Ülkelerde Eğitim

 Erasmus+ Konsorsiyum projesi ile ilgili bilgi veren İKÇÜ Turizm Fakültesinden Prof. Dr. Volkan Altıntaş, Türkiye Turizm Stratejisi 2023 ve Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planına katkı sunduklarını, nitelikli ve istihdam edilebilirlikleri yüksek potansiyele sahip mezun öğrenciler yetiştirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Prof. Dr. Volkan Altıntaş, “Ülkemizde kültürel ve ekonomik açıdan büyük bir öneme sahip turizm sektörüne; akademik açıdan kendini geliştirmiş, birden fazla yabancı dil konuşabilen, teknolojik donanıma sahip öğrenciler yetiştirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Proje ortağı kurumlardaki turizm fakültesi öğrencileri, AB ve uzakdoğu ülkelerindeki kurumlarda yapacakları staj faaliyetleri ile gastronomi alanında önde gelen Unesco gastronomi ülkeleri arasında bulunan Güney Kore, Tayland ve Filipinler gibi ülkelerden dijital anlamda yenilikçi uygulamalara sahip profesyoneller olarak ülkemize döndüklerinde istihdam edilebilirlikleri artacaktır” dedi.

 

Türk Kültürünün ve Mutfak Sanatlarının Tanıtımına Katkı

Projenin staj ve öğrenim programının yanı sıra personel ders verme ve eğitim alma, Avrupa ve Uzakdoğu ülkelerine gerçekleştirilecek sektörel ziyaretler gibi başlıkları da kapsadığını ifade eden İKÇÜ Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Altıntaş, bu temaslar sayesinde Türk kültürünün ve mutfak sanatlarının tanıtılmasının sağlanacağını vurguladı. Avrupa ve Uzakdoğu ülkeleri ile ortak yüksek lisans, doktora programlarının açılmasının da planlandığını kaydeden Prof. Dr. Altıntaş, “İş birliğine geçilen ülkelerdeki öğrencilerin üniversitemizde öğrenim veya staj yoluyla eğitim almalarına imkân sağlanarak; Türk turizminin, kültürünün ve mutfak sanatlarının tanıtılması sağlanacaktır” diye konuştu.

 

Ülkemizin Gastronomi Turizmine Gönüllü Elçiler

Projeye katılmak isteyen öğrenciler için ekim ayında, personel seçimi için de kasım ayında ilana çıkılacağı bilgisini veren Dış İlişkiler Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör Koray Çelik ise projede yer alan öğrencilere gitmeden ücretsiz yabancı dil kursu verileceğini belirtti. Seçilen öğrencilerin yurt dışı stajlarının 2023’ün yaz aylarında başlayacağını söyleyen Öğr. Gör. Çelik, “Ayrıca öğrencilerimiz önümüzdeki sene lisans eğitimlerine proje ülkelerdeki kurumlarda devam edebilecek. Akademik ortalama ve uygulanacak dil sınavı puanlarının yüzde ellisinin alınacağı aşamayı geçenler ayrıca bir mülakata alınacak. Daha çok öğrencinin projeden faydalanması için eğitim bursumuz bir dönemi staj süresi ise 2 ayı kapsıyor. Kasım ve aralık ayı içinde yapacağımız Almanya ve Finlandiya ziyaretlerinde öğrencilerimizin gidebileceği kurumlarla anlaşmalar yapacağız. Diğer taraftan yurt dışındaki üniversitelerde turizm eğitimi alan öğrencilere online ve yüz yüze eğitimler vereceğiz. Bu sayede yabancı öğrenciler, Türk kültürü ve gastronomisi hakkında bilgi sahibi olarak ülkelerine dönmüş olacak. Sonuç olarak ülkemizin gastronomi turizmine de katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.