enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Z Kuşağı, güvenliği göz ardı ediyor!

Yakın zamanda yapılan EY Human risk araştırması, genç çalışanların işte kullandıkları cihazların güvenliği konusunda kişisel cihazlarına göre daha az endişe duyduğunu gösterirken, “Kaspersky mobile quest [Dis]connected” istatistikleri de kurumsal siber güvenlikle ilgili başka bir sorunu ortaya koyuyor.

20.03.2023
0
A+
A-

Yakın zamanda yapılan EY Human risk araştırması, genç çalışanların işte kullandıkları cihazların güvenliği konusunda kişisel cihazlarına göre daha az endişe duyduğunu gösterirken, “Kaspersky mobile quest [Dis]connected” istatistikleri de kurumsal siber güvenlikle ilgili başka bir sorunu ortaya koyuyor. Çalışanların siber güvenlik politikası ihlallerindeki rolü her geçen yıl daha da çarpıcı bir hale geliyor. Aynı zamanda bu ihlaller, genellikle kötü niyetten ziyade iş görevlerini verimli bir şekilde yerine getirme girişimlerinden kaynaklanıyor.

Diğer taraftan, Ernst & Young LLP’den araştırmacılar, Z kuşağının üretkenlik uğruna güvenlik protokollerini göz ardı etmeye daha hevesli olduğunu belirtiyor. Bu nedenle hem profesyonel hem de iş hesapları için aynı parolaları eski nesillere göre daha sık bir şekilde tekrarlıyor. Zorunlu BT güncellemelerini görmezden geliyor ve web tarayıcısı çerezlerine daha az dikkat ediyorlar. Dahası, tüm katılımcıların yalnızca %35’i iş yerinde siber güvenlik hatalarından kaçınıyor. 

Dis]connected’ın istatistikleri, siber güvenlik politikasına uyma konusundaki bir başka sorunu daha ortaya koyuyor. İnsanların siber güvenliğin günlük yaşamlarını nasıl etkilediğini fark etmelerine yardımcı olmak için tasarlanan bu mobil oyun, çoğu çalışanın güvenlik ve sosyallik arasında denge kurmakta sorun yaşadığını doğruluyor. Dolayısıyla, bir Disconnected oyuncusunun uyanıklık için aldığı tipik puan 90 iken, empati oyuncuları ortalama 23 puan alıyor.

Siber güvenlikle ilgili oyun seçimleri, oynanabilir bir karakterin hayatının kişisel ve kurumsal alanlarını doğrudan etkileyerek iyi, nötr veya kötü olmak üzere üç oyun sonundan birine ulaşmasını sağlıyor. Genel olarak, oyuncuların çoğunluğu (%45) “nötr” bir sonuç elde ederken, %42’si “iyi” sona ulaşmayı başarıyor. Ancak, oyuncuların %13’ünün de son ulaşmakta başarısız olduğu görülüyor. En iyi oyuncular sadece en iyi ortalama güvenlik seviyesine (ASL) sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda temel oyun göstergelerinde de en dengeli sonuçlara ulaşıyorlar.

Kaspersky Kıdemli Ürün Pazarlama Müdürü Tatyana Shumaylova, “Ortaya çıkan eğilimler, siber güvenlik ilkelerini sadece ezberlemenin değil, anlamanın da önemini -bir kez daha- kanıtlıyor. Bu nedenle güvenlik farkındalığı eğitiminin temel amacı, çalışanların davranışlarını değiştirmek ve onlara kurallara uymanın günlük rutine nasıl kolayca sığabileceğini göstermektir. Bu nedenle Kaspersky güvenlik farkındalığı portföyünün bir parçası olan Disconnected, çalışanların bilgilerini gözden geçirmelerine yardımcı oluyor ve onlara siber uyanıklığı empati ile dengelemeyi öğretiyor. Bu yaklaşım, güvenliği, kişisel üretkenliği veya ekip çalışmasını etkileyebilecek tüm çarpıklıkların düzeltilmesine olanak tanıyor.” 

Dis]connected hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen bağlantıyı takip edin veya oyunun App Store ve Google Play’de bulunan ücretsiz demo sürümlerini deneyin.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.