enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
34,4816
EURO
36,1833
ALTIN
2.960,39
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

İstinye Üniversitesi 'Çeşitliliği Kutladı' Kahveler Yemen'den, mantılar Çin ve Türkiye'den

Renkli etkinlikte farklı ülkelerden gelerek İstinye Üniversitesi’nde (İSÜ) okuyan öğrenciler ve çalışan akademisyenler ülkelerine özgü kültürel müziklerini, danslarını ve geleneksel kıyafetlerini sergilediler.

17.05.2024
0
A+
A-

Renkli etkinlikte farklı ülkelerden gelerek İstinye Üniversitesi’nde (İSÜ) okuyan öğrenciler ve çalışan akademisyenler ülkelerine özgü kültürel müziklerini, danslarını ve geleneksel kıyafetlerini sergilediler.

İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) bu yıl ikincisini düzenlediği ‘Interyouth Fest’ 17 Mayıs’ta İSÜ Vadi Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Kültürel kaynaşmayı ve farklılıkları kutlamayı amaçlayan etkinlikte, İSÜ’nün uluslararası akademisyen ve öğrencileri ülkelerini temsil ederek kültürlerini tanıttı. “Çeşitliliği Kutlamak/Celebrate Diversity!” sloganıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenci ve akademisyenler temsil ettikleri ülkelerin standını açarak yerel yiyecek-içecek ikramında bulundu. Sosyal sorumluluk alanında öğrencileri bilinçlendirmeyi hedefleyen İstinye Üniversitesi’nin bu etkinliğinde Kızılay’a kan bağışı da yapıldı.

Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Çin, Cezayir, Kolombiya, Mısır, Etiyopya, Fransa, Almanya, ABD, İran, Irak, Kazakistan, Lübnan, Libya, Fas, Nijerya, Filistin, Pakistan, Somali, Sudan, Suriye, Tunus, Yemen ve Afganistan’ın olduğu 25 farklı ülkeden gelerek İstinye Üniversitesi’nde (İSÜ) buluşan akademisyen ve öğrenciler ülkelerine özgü kültürel müziklerini, danslarını ve geleneksel kıyafetlerini sergilediler. Etkinliğe 100’ün üzerinde farklı ülkeden öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

Birbirinden farklı tatlar İSÜ’de bir araya geldi

Etkinlikte Filistin standı ilgi çekti. Gazze’de yaşanan savaşı kınayan öğrenciler, Filistin’e destek mesajı vererek bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. İstinye Üniversitesi (İSÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan, “Çeşitlilik bizim için çok önemli olduğu için bu etkinliği yapıyoruz. Kültürel değerlerimizi, farklılıklarımızı, kimliklerimizi her zaman koruyacak ve kutlayacağız. Filistinlilerin de her zaman yanındayız” dedi.

Bir başka ilgi çeken stant ise Yemen oldu. Yemen kahvesi, sürme ve ‘100 yıllık bisküvi’ gibi yöresel tatlar ziyaretçiler tarafından ilgi odağı oldu. Afganistan standında ise fıstık, sıncıt, simyan gibi ülkeye özgü tatlar sergilenenler arasında yer aldı. Çin standında Çin mantısı ilgi odağı olurken, Irak standında biryani yemeği, yine ülkeye özgü minesima tatlısı ve etli lavaş ilgi çekti. Türkiye standında ise simit, baklava, keşkek ve mantı gibi ünü dünyaya yayılmış lezzetler öğrencilere sunuldu. 

İran’dan poolaki, acıbadem, zereshk, safran, hebat; Kazakistan’dan baursak adındaki geleneksel ekmek ve tuzlu peyniri qurt, yine geleneksel bir yiyecek olan at etinden yapılan sucuk; Lübnan’dan tabbouleh, sfoof, kibbeh nayye, hummus, batata harra, limonada, kaak aasrouniye, manakish, aadas ahmat ülkelerin stantlarında yer alanlar arasındaydı.

“Uluslararası öğrenci ve akademisyenlerimize kültürlerini tanıtma fırsatı sunduk”

Etkinlikle ilgili konuşan, İstinye Üniversitesi’nin (İSÜ) Yabancı Diller Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Özlem Salı, “Üniversitemizde okuyan uluslararası öğrenciler ve akademik kadromuzda yer alan uluslararası akademisyenlerimizle İSÜ’de okuyan yerli öğrenciler ve akademisyenleri bir araya getirmek için başlattığımız ‘Interyouth Fest’in ikincisini düzenledik. Rengarenk keyifli etkinlikte hem uluslararası öğrenci ve akademisyenlerimize kültürlerini tanıtma fırsatı sunduk hem de öğrencilerimiz için eğlenceli bir festival oluşturduk. Bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Çok uluslu ve kültürlü bir kampüs hayatını deneyimliyorlar”

Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı İsmail Çiftçi, uluslararası öğrencilerin İSÜ’yü tercih etme nedenlerini ise şu sözlerle açıkladı: “Sayısız alanda iddialı bölümler, alanında öden gelen akademisyenler, yüksek donanımlı sınıflar ve laboratuvarlar, 100’ü aşkın öğrenci kulübü, öğrenerek, keşfederek yaşayacakları kampüs hayatı öğrencilerin İSÜ’yü tercih etme nedenlerinden. Üniversitemize gelen uluslararası öğrenciler, tüm öğrencilere sunulan imkanlardan faydalanabiliyor ayrıca uluslararası eğitim imkânı yakalıyor. Çok uluslu ve kültürlü bir kampüs hayatını deneyimleyebiliyor. Bu olanaklar Türkiye de dahil olmak üzere 100’den fazla farklı ülkeden öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesine neden oluyor ve bu durum bizi çok mutlu ediyor. Hedefimiz çok uluslu/kültürlü bir kampüs hayatı oluşturabilmek”

“Sanki tüm Dünya İSÜ’de buluşuyor” 

Eczacılık Öğrencisi Hamza (Irak): Uluslararası öğrenciler olarak hepimiz ülkemizden uzağız. Bu nedenle bu festival bizleri çok mutlu etti. Başka ülkelerin kültürlerini görmemiz, içeceklerini içmemiz ve kaynaşmamız açısından güzel bir etkinlik. İSÜ’de olmak benim için çok güzel. Bizlere çok fazla fırsat sunuyor. 

Sinema ve Televizyon Bölümü Öğrencisi Mowdah (Mısır): Bu festival farklı farklı ülkelerden öğrencileri bir araya getirdi. Festivalde kendi kimliğimle gurur duyuyorum. Hepimiz bir gibiyiz. Aslında farklı değiliz. Ortak amaçlar bulabiliriz. Bu tarz etkinliklerle çok mutlu oluyorum. İSÜ çok çeşitli bir üniversite. Her yerden, farklı ülkelerden öğrenciler var. Sanki tüm Dünya İSÜ’de buluşuyor.

Tıp Öğrencisi Yersultan (Kazakistan): Uluslararası öğrencilerin kaynaşması için çok önemli bir festival. Kazak kültürü benim için çok önemli. Diğer öğrencilere kendi kültürümüzü tanıttık. Buradaki hocalarımız çok deneyimli ve tecrübeli bu yüzden buranın bir öğrencisi olduğum için çok mutluyum.

Gastronomi Öğrencisi Cengiz (Türkiye): Uluslararası öğrencilerle bir araya gelmemiz hem çok keyifli hem de yeni şeyler, kültürler öğrenmemiz açısından çok güzel. İSÜ’de aldığımız eğitim, ortamı, hocalarımız hepsi çok iyi. Hepsini çok seviyorum. Burada kendi ülkemi insanlara gösteriyorum, yiyeceklerimizi tanıtıyorum. Hep birlikte burada sosyalleşmek çok keyifli. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.