enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
34,4816
EURO
36,1833
ALTIN
2.960,39
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Bu kütüphanede 700 yıllık şiir mirası var

Osmangazi Belediyesi içinde Bursa’nın 700 yıllık şiir geçmişini anlatan kütüphaneyi kültür dünyasına kazandırdı.

06.11.2023
0
A+
A-

Osmangazi Belediyesi içinde Bursa’nın 700 yıllık şiir geçmişini anlatan kütüphaneyi kültür dünyasına kazandırdı.

Osmangazi Belediyesi Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde Bursa’da 700 yıldan buyana yazılan eserlerin bulunduğu Bursa Şairleri Şiir Kütüphanesi’ni hizmete açtı. Başta Süleyman Çelebi Hazretleri olmak üzere Lamii Çelebi, Eşrefoğlu Rumi, Muhyiddin Üftade, İsmail Hakkı Bursevi gibi Türk Edebiyatına yön vermiş birçok Bursalı şairin divanının yer aldığı Bursa Şairleri Şiir Kütüphanesi’nin açılışına; Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe ve şiir severler katıldı.

Açılan bu kütüphaneyi ziyaret eden kitapseverler Bursa’nın Cumhuriyet dönemi dahil olmak üzere 700 yıllık söz varlığı ve şiir mirasını görme ve okumak fırsatı bulacak. Bu kütüphanede aynı zamanda Bursalı şairler üzerine yapılmış çalışmalar ve doktora tezleri de yer alıyor.

Osmangazi Belediyesi olarak sanata, sanatçıya ve kültürel değerlere büyük önem verdiklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Şehirler inşa ediyoruz. Tarihi dokuyu ayağa kaldırıyoruz ama bunun içine o ruhu, şiiri ve edebiyatı veremiyorsak yapılan işlerin bir kıymeti yok. Bugün çektiğimiz sıkıntılar buradan kaynaklanıyor. Bizler yapmış olduğumuz fiziki eserlere şehirlere, parklara ve tarihi eserlere bu tür kültürel programları koymak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bizim belediye olarak 160’ıı üzerinde kitabımız var, sempozyumları kitap haline getiriyoruz. Biz bilim insanları edebiyatçı ve şairleri kendi yanımıza almıyorsak bizlere yol göstermesi için onlara fırsat göstermiyorsak yolumuzu bulamayız. Yeni kütüphanemiz hayırlı olsun” dedi.

Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Baki Efe de böyle güzel bir eseri Bursa kazandırdığı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.