enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
34,4816
EURO
36,1833
ALTIN
2.960,39
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Yazmadığın koda güvenme

Yazılım projeleri GitHub Actions üzerinden indirilen güvensiz yapılar nedeniyle tedarik zinciri güvenliği riskiyle karşı karşıya   Siber güvenlik araştırmacıları GitHub Actions platformunda, saldırganların yazılım projelerine kötü amaçlı kod ekleyerek bir tedarik zinciri saldırısı başlatmalarını sağlayabilecek riskler belirlediler.

06.12.2022
0
A+
A-

Yazılım projeleri GitHub Actions üzerinden indirilen güvensiz yapılar nedeniyle tedarik zinciri güvenliği riskiyle karşı karşıya

 

Siber güvenlik araştırmacıları GitHub Actions platformunda, saldırganların yazılım projelerine kötü amaçlı kod ekleyerek bir tedarik zinciri saldırısı başlatmalarını sağlayabilecek riskler belirlediler.

 

Kodların GitHub Actions platformu tarafından depolanma şekli, saldırganların bu parçaları indirirken yeterli filtreleme gerçekleştirmeyen (CI/CD – sürekli tümleştirme ve sürekli teslim) iş akışlarıyla yazılım projelerine kötü amaçlı kod eklemesine olanak tanıyabiliyor. Araştırmacılar, savunmasız binlerce depo tarafından kullanılan, birkaç popüler kod parçacığı indirme komut dosyası tespit ettiler. Artefact zehirlenmesi olarak tanımlanan büyük bir risk ile ilgili uyarılarda bulundular. Artefact zehirlenmesinde saldırganlar meşru bir yapıyı kötü amaçlı bir kodla değiştirerek tedarik zinciri saldırısı başlatabiliyorlar. 

 

ESET Türkiye Teknik Müdürü Gürcan Şen channelasia.tech’de de yer alan konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: "Tedarik zinciri saldırıları genellikle o kadar hızlıdır ki, kurban herhangi bir şeyin gerçekleştiğinin farkında bile olamadan saldırganlar içeri girip çıkabilirler. Saldırganların meşru kodu kendi kötü amaçlı kodlarıyla değiştirdiği artefact zehirlenmesinde, kodun başka biri tarafından gözden geçirilmiş olabileceğine inanıldığı için sorun büyüyor. Kod kontrol edilmediğinden dolayı bir tedarik zinciri boyunca farkedilmiyor.  GitHub tüm dünyada kullanılıyor ve varsayılan bir koruma seviyesi bulunuyor. Ancak bu, kodun her zaman kötü niyetli içerikten temiz olacağı anlamına veya bu sorunun ilk defa oluştuğu anlamına gelmiyor. Bu nedenle, güvende kalmak için iş akışlarını daha sıkı filtreleme ile güncellenmesi gerekiyor. Hash değerleri, tutarsızlıkları hızlı bir şekilde tespit edebilme konusunda kullanıcıya fayda sağlayabilir. Dikkatli ve platformda uyanık olmak genellikle en iyi korunma yöntemidir. Ayrıca, geliştiriciler hiçbir koda, özellikle de yazmadıkları koda asla güvenmemeliler."

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.