AB Yeşil Mutabakatı’na uyum için öngörülen dönüşümler kapsamında karbon ayak izini azaltmak büyük önem taşıyor.
AB Yeşil Mutabakatı’na uyum için öngörülen dönüşümler kapsamında karbon ayak izini azaltmak büyük önem taşıyor. AB Yeşil Mutabakatı’na uyum süreci ile ilgili gerekli dönüşümleri sağlamak amacıyla öncü adımlar atan şirketlerden biri olan Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeli poliüretan sistemleri üreticisi Kimpur, iklim krizine neden olan salınımların minimuma indirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Karbon ayak izini azaltma adımları çerçevesinde harekete geçen şirket, ağaç dikme, ormanları koruma ve yeşil bilincini toplumun her kesimine yayma ilkesi ile kurulmuş olan Ege Orman Vakfı’na 10 bin fidan bağışlayarak İzmit’te bir hatıra ormanı oluşturuyor.
Daha yaşanabilir bir dünya hedefiyle hareket eden ve sürdürülebilir bir iş modelini benimseyen Kimpur, çevresel sorumlulukları ve doğaya duyduğu saygıyla, ekosisteme katkı sağlayacak projelerine bir yenisini ekledi. Ege Orman Vakfı’na 10 bin fidan bağışlayarak hatıra ormanı kuran Kimpur, çevreye ve doğaya karşı sorumluluklarını yerine getirmeye devam ediyor. Kimpur CEO’su Cavidan Karaca’nın, Kimpur çalışanlarının, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Perihan Öztürk ve ekibinin katılımıyla gerçekleşen törende dikilen fidanlar gelecek nesillere nefes olacak.
“Ege Orman Vakfı’na 10 bin fidan bağışlayarak İzmit’te bir hatıra ormanı oluşturduk”
Kimpur CEO’su Cavidan Karaca: “AB Yeşil Mutabakatı’nın ve Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı eylem planları doğrultusunda, iklim krizine neden olan salınımların minimuma indirilmesi ve karbon ayak izimizi azaltma adımlarımız kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şirketimizin temel değerleri içinde olan sosyal sorumluluk bilinci kapsamında Ege Orman Vakfı’na 10 bin fidan bağışlayarak İzmit’te bir hatıra ormanı oluşturduk. Fidan dikim etkinliğini çalışanlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Bu konudaki performansımızı sürekli iyileştirerek sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kimpur, sürdürülebilirlik hedefleri kapsamında Düzce’deki yeni üretim tesisinde geri dönüşüme odaklanıyor ve bu yatırımla toplam elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 55’inin karşılamasının yanı sıra yılda yaklaşık 679 ton karbondioksit salınımını azaltmayı hedefliyor. Gebze’deki fabrika binasına güneş enerjisi santrali kuran şirket, üretim için gereken enerjinin yaklaşık yüzde 20’sini temiz enerjiden elde edecek.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı