enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
34,5311
EURO
36,1862
ALTIN
2.964,56
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
9°C

‘E-Burun’ Teknolojisi ile Ürün Tasarımı

Sektörün Çatı Kuruluşları ‘Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri’nde Buluşuyor   Avrupa’da küresel şirketlerin yaygın olarak kullandığı E-burun (Elektronik Burun) Türkiye’de de yayınlaşıyor.

22.11.2022
0
A+
A-

Sektörün Çatı Kuruluşları ‘Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri’nde Buluşuyor

 

Avrupa’da küresel şirketlerin yaygın olarak kullandığı E-burun (Elektronik Burun) Türkiye’de de yayınlaşıyor. İnsan koku alma duyusunu simüle ederek çalışan, gıdada coğrafi orijini tespit edebilen “E-Burun” Karma Grup tarafından düzenlenen Kalite ve Ürün Deneyimi Seminerinde tanıtılacak. 

 

İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 28-29 Kasım’da gerçekleştirilecek seminerde gıda sektörünün çatı dernekleri, dernek temsilcileri ve araştırmacılar bir araya gelecek. Gıdada iyi yaşam, iyi beslenme için ürün tasarımının ele alınacağı seminerde uluslararası kurumların temsilcileri iyi uygulama örneklerini sektör profesyonellerine aktaracak.  

 

Karma Grup tarafından organize edilen, konsepti yine Karma Grup tarafından oluşturulan ‘Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri’ 28-29 Kasım tarihleri arasında İTÜ Maslak Kampüs, SDKM konferans salonunda gerçekleştirilecek. Seminerde insan koku alma duyusunu simüle ederek çalışan, arşiv tutulmasına ihtiyaç bırakmadan coğrafi orijin tespitini yapabilen Elektronik Burun (E-Burun) tanıtımı yapılacak. Seminerde uluslararası kurumların temsilcileri gıdada global iyi uygulama örneklerini aktaracak. İnsan davranışına benzer şekilde nefes alarak kokuları tanıyan E- Burun teknolojisi, özellikle sağlık ve gıda endüstrisindeki çalışmalarda kullanılıyor. Uzmanlar Elektronik burnun gıda endüstrisi yanında kimya ve tekstil sektörlerinde yaygınlaşacağını belirtiyorlar. 

 

Kimya ve Tekstil Sektöründe Yayınlaşıyor

Elektronik burnun (E-burun), basit veya karmaşık uçucu organik bileşikleri tespit etmek amacıyla kullanıldığını belirten İstanbul Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tuğba Özdal,  “E-burun doğa dostu bir teknolojidir. Gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılıyor ancak bunun yanında kimya ve tekstil endüstrisi gibi birçok sektörde de kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaktadır” diye konuştu. Dr. Özdal, “Elektronik burun teknolojisi geleneksel koku algılama teknolojilerine kıyasla, daha geniş uygulama alanına sahip ayrıca gıdaların analiz sonuçlarında yüksek doğruluk ve daha iyi kalitede ürünlerin tasarımını sağlıyor” dedi.

 

Gıdada Coğrafi Orijini Tespit Ediyor

Uygulamada farklı sensörlü elektronik burunlar, kahvede kavurma süresi ve kavurma sıcaklıkları ayırt etmede, sızma zeytinyağında ayçiçeği yağı ile karışımının tespitinde, saf hindistan cevizi yağının hurma çekirdeği oleini ile karışımının tespitinde, sütün raf ömrünün belirlenmesinde,  baldaki uçucu bileşikler ile etkileşime girerek balın botanik ve coğrafi kökeninin belirlenmesine kullanılmıştır.  

 

Dört Üniversite, Dört Sektör Kuruluşu Bir Arada 

İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde 28-29 Kasım tarihlerinde, iki gün boyunca devam edecek Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri’nde Ankara Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, İstanbul Okan Üniversitesi ve Celal Bayar Üniversitesi’nden akademisyenler ve sektörün çatı kuruluşları bir araya gelecek. 

 

Karma Grup Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD), Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED), Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği (MÜMSAD) ve Sert Plastik Ambalaj Sanayicileri Derneği gibi sektörün çatı kuruluşlarını bu program etrafında buluşturacak. 

 

Globalde Vaka Analizleri Paylaşılacak

Patiswiss Yönetim Kurulu Başkanı Elif Aslı Yıldız’ın başarı hikayesi ile konuşmacı olacağı seminerde tüketici eğilimleri, iyi uygulama örnekleri, iyi beslenme iyi yaşam için ürün tasarımı gibi konularda uluslararası kuruluşların temsilcileri kendi kurumlarına ait iyi uygulama örneklerini aktaracak. Bu kapsamda Schneider Electric Endüstriyel Otomasyon İş Birimi Son Kullanıcı ve İş Ortakları Kanalı Satış Müdürü Muhterem Çaylı, ‘Geleceğin Endüstrilerinde Operasyonel Mükemmellik’ başlıklı sunumunu yapacak. 

 

İyi Yaşam İçin Ürün Geliştirme Yaklaşımı

Kellogg ise “İyi Yaşam İçin Ürün Geliştirme Yaklaşımı” konulu sunumlarını Kellogg Genel Müdürü Burcu Yazıcı ile MENAT Kurumsal İlişkiler Direktörü Lamia Fakhr ve Regülasyon ve İyi Yaşam Yöneticisi Radwa Medhat tarafından gerçekleştirilecek. Sunumlar iyi beslenmeyi amaç edinen gıdaların tasarımı ve ekonomik, sosyal ve çevresel etkilerinin teşvik edilmesi etrafından şekillenecek. 

 

Satın Almayı Fiyatın Yanında Koku, Tat Da Etkiler

Ana sponsorluğunu Schneider Electric’in yaptığı, oturum sponsorluğunu Kellogg Türkiye ve Bentley Merkim’in, İkram sponsorluğunu ise Cakes & Bakes, Dominos Pizza ve Rella’nın üstlendiği Kalite ve Ürün Deneyimi Semineri’nde, Ürün Tasarımı, Tasarım Sürecinin Detayları ve Ambalaj Kriterleri, Ürün ve Kalite Kültürü ile Duyusal Analiz Temel Bilgilendirme olmak üzere dört ana oturumda sunumlar yapılacak. 

 

Ürün tasarım ve satın alma süreci, gıda ambalajlarındaki trendler, duyusal analiz ve tüketici testleri, ürün deneyimi ve ürünle ilgili satın alma kararının verildiği MOT “Moment of Truths” yani karar anı süreci ayrıntıları; ürün tasarımından itibaren üretim ve tüketiciye ulaşılana kadar neleri kapsar ve tüketici deneyimini nasıl etkiler ayrıntıları ile ele alınacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.