1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. İşsizlik Sigortası Fonu Kullanım Oranı Yüzde 50’ye Yükseltildi

İşsizlik Sigortası Fonu Kullanım Oranı Yüzde 50’ye Yükseltildi

İşsizlik Sigortası Fonu Kullanım Oranı Yüzde 50’ye Yükseltildi
İşsizlik Sigortası Fonu Kullanım Oranı Yüzde 50’ye Yükseltildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Resmi Gazete’nin 14 Temmuz 2025 tarihli sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İşsizlik Sigortası Fonu’na ilişkin önemli bir düzenleme yürürlüğe girdi. Karara göre, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu’nun 48’inci maddesinin yedinci fıkrasında belirtilen amaçlar için kullanılacak fonun bir önceki yıl prim gelirlerinin oranı, 2025 yılı için yüzde 30’dan yüzde 50’ye çıkarıldı.

İstihdam ve İş Gücü Piyasasına Destek

Yapılan düzenleme, İşsizlik Sigortası Fonu’nun daha etkin bir şekilde kullanılmasını hedefliyor. Fon gelirleri, iş gücünün istihdam edilebilirliğini artırmak, çalışanların mesleki becerilerini geliştirerek işsizlik riskini azaltmak ve teknolojik değişimlerden etkilenen işçilerin farklı sektörlere yönlendirilmesini sağlamak gibi amaçlarla kullanılacak. Ayrıca, işe yerleştirme ve danışmanlık hizmetleri, iş gücü piyasası araştırmaları ve sözleşmeli personelin mali ve sosyal haklarına yönelik ödemeler de bu kapsamda finanse edilecek.

Kararın Amacı ve Beklenen Etkileri

Yüzde 50’lik yeni oran, istihdamı teşvik eden politikaların ve iş gücü piyasasına yönelik programların daha geniş kapsamlı uygulanmasına olanak sağlayacak. Uzmanlar, bu düzenlemenin özellikle mesleki eğitim programları ve teknolojik dönüşüm nedeniyle işsiz kalma riski taşıyan çalışanlar için yeni fırsatlar yaratabileceğini belirtiyor. Karar, aynı zamanda iş gücü piyasasında sürdürülebilir çözümler geliştirilmesi ve istihdamın korunması hedefini destekliyor.

Uygulama ve Gelecek Adımlar

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren karar, 2025 yılı boyunca uygulanacak. Yetkililer, fonun kullanımına ilişkin detaylı planların ve uygulama süreçlerinin önümüzdeki dönemde kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti. İşsizlik Sigortası Fonu’nun bu yeni düzenlemeyle daha etkin bir şekilde yönetilmesi ve iş gücü piyasasına katkı sağlaması bekleniyor.

İşsizlik Sigortası Fonu Kullanım Oranı Yüzde 50’ye Yükseltildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Medya Dergisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin