1. Haberler
  2. Magazin
  3. TÜİK: Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %78,86, aylık %1,63 arttı

TÜİK: Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %78,86, aylık %1,63 arttı

featured
tuik-hizmet-uretici-fiyat-endeksi-h-ufe-yillik-%7886-aylik-163-artti.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 yılı Şubat ayında H-ÜFE (2017=100) bir önceki aya göre %1,63, bir önceki yılın Aralık ayına göre %17,45, bir önceki yılın aynı ayına göre %78,86 ve on iki aylık ortalamalara göre %89,81 artış gösterdi.

Ulaştırma ve depolama hizmetleri yıllık %72,53 arttı

Bir önceki yılın aynı ayına göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde %72,53, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde %92,97, bilgi ve iletişim hizmetlerinde %73,11, gayrimenkul hizmetlerinde %78,39, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %95,48, idari ve destek hizmetlerde %84,69 artış gerçekleşti.

Ulaştırma ve depolama hizmetleri aylık %0,33 azaldı
 

Bir önceki aya göre, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde %0,33 azalış, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde %3,28 artış, bilgi ve iletişim hizmetlerinde %6,47 artış, gayrimenkul hizmetlerinde %0,40 azalış, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde %4,08 artış, idari ve destek hizmetlerde %2,58 artış gerçekleşti.

Yıllık H-ÜFE’ye göre 9 alt sektör daha düşük, 18 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi
 

H-ÜFE sektörlerinden su yolu taşımacılığı hizmetleri %27,00, telekomünikasyon hizmetleri %50,75, kiralama ve leasing hizmetleri %55,01 ile endekslerin en az arttığı alt sektörler oldu. Buna karşılık istihdam hizmetleri %127,25, reklamcılık ve piyasa araştırması hizmetleri %127,11, programcılık ve yayıncılık hizmetleri %122,94 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Aylık H-ÜFE’ye göre 14 alt sektör daha düşük, 13 alt sektör daha yüksek değişim gösterdi
 

H-ÜFE sektörlerinden hava yolu taşımacılığı hizmetleri %7,46, bilimsel araştırma ve geliştirme hizmetleri %2,38, seyahat acentesi, tur operatörü, diğer rezervasyon hizmetleri ve ilgili hizmetler %2,05 ile endekslerin en fazla azalış gösterdiği alt sektörler oldu. Buna karşılık programcılık ve yayıncılık hizmetleri %12,19, istihdam hizmetleri %11,92, bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili hizmetler %10,95 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

TÜİK: Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) yıllık %78,86, aylık %1,63 arttı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Medya Dergisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.