1. Haberler
  2. Magazin
  3. Ticari süt işletmelerince 796 bin 400 ton inek sütü toplandı

Ticari süt işletmelerince 796 bin 400 ton inek sütü toplandı

featured
ticari-sut-isletmelerince-796-bin-400-ton-inek-sutu-toplandi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %0,4; Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %3 azaldı.

Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, yoğurt üretimi %9,4, içme sütü üretimi %6 ve ayran üretimi %3,5 artarken; tereyağı üretimi %16,7 ve inek peyniri üretimi %0,9 azaldı. Ocak-Aralık döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, tereyağı üretimi %12,8, ayran üretimi %6,9 ve yoğurt üretimi %3,8 artarken; inek peyniri üretimi %4,5 ve içme sütü üretimi %1,7 azaldı.

Bir önceki ay 718 bin 139 ton olan ticari süt işletmelerince toplanan inek sütü miktarı Aralık ayında %10,9 artarak 796 bin 400 ton oldu.

Bir önceki ay 123 bin 123 ton olan içme sütü üretimi Aralık ayında %9 artarak 134 bin 216 ton olarak gerçekleşti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Ticari süt işletmelerince 796 bin 400 ton inek sütü toplandı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Medya Dergisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.