‘’Okusunlar ki; ulusal birlik temelinde gelişmeye başlayan yurtsever yükselişin insana heyecan veren dayanışmasını görsünler, yalnız olmadıklarını anlasınlar ve bu erdemli duyguyu paylaşsınlar ’’
Metin AYDOĞAN, MUSTAFA KEMAL ve KURTULUŞ SAVAŞI (I) kitabının önsözünde böyle diyor.
Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullara yönelik kaygılarını bize iletmekle birlikte, kitaplarında bizim geçmişimize, bu günümüze ve geleceğimize dair önemli bilgiler var.
-Mustafa Kemal’i ve Kurtuluş Savaşı’nı anlatıyor.
-Kuvayı Milliye ruhu nasıl yeniden ortaya çıkar yol gösteriyor.
-Osmanlı’nın çöküşünden itibaren, Mustafa Kemal’in 30 Ağustos 1922 Dumlupınar Başkomutanlık Meydan Savaşı’na dek süren mücadelesini anlatıyor.
-Ülkeye adanmış 57 yıllık bir yaşamı, Atatürk’ü anlatıyor.
Ülkenin kurtuluşu için mücadele edenlerin karşılaşacağı engellerin tarihte ki örneklerini anlatıyor.
-‘’Yoksullaşan örgütsüz halk, dostu düşmanı seçemiyor. Ekonomik çöküntüyle yaratılan kavram kargaşası ve yoksullaşma içinde Türkiye, göz göre göre parçalanmaya götürülüyor’’ diyerek günümüzün somut gerçeklerine dikkat çekiyor.
-Kitabında, Mustafa Kemal’i ortaya çıkaran toplumsal koşulları, eğitimini, düşünce yapısını, kendini geleceğe hazırlamasını akıcı bir dille ele alıyor.
-Kitapta Atatürk’ün Libya günlerini, Balkan savaşlarını, Çanakkale’yi ve Doğu Cephesinde yaptıklarını anlatıyor.
-Kurtuluş Savaşı için Mondoros’tan önce yaptığı hazırlığı, İstanbul çalışmalarını ve Anadolu’ya geçiş koşullarını aktarıyor.
-Türk halkının yaptığı fedakarlıkları, çektiği acıları, Yunan vahşetini ve emperyalist tuzakları belge ve kaynaklara dayanarak anlatıyor.
Metin Aydoğan kitabında kendi deyimiyle bir yaşamı ve bir ulusun kurtuluşunu değil, adeta bir destan aktarmaya çalışmış.
Oysa gerçekten bir destan yazmış.
Okurken duygulanmamak imkansız.
‘’Neden okumak için geç kaldım’’ diye hayıflanmamak imkansız.
Okurken, Türk ulusunun gerçek gücünü içinde hissediyorsun. Hiç bir şey için geç olmadığını anlıyorsun. Birliğimizi bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğine inanıyorsun.
Bu gün geldiğimiz noktada asıl mücadelenin önce Mustafa Kemal ATATÜRK’ü ve Türk Devrimi’ni öğrenmek ve uygulamak olduğunu görüyorsun.
Metin AYDOĞAN, anısına saygıyla,
Bu kitapları okumak, okutmak, boynumuzun borcudur.
Başöğretmenimiz, Başkomutanımız, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün sözlerini bir kez daha yüreğimize yazalım.
‘’DÜNÜ UNUTURSAN, YARIN HATALARA DÜŞMEKTEN KURTULAMAZSIN’’
Bunu beğen:
Beğen Yükleniyor...