enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
34,4829
EURO
36,1584
ALTIN
2.973,42
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

MEXT'te düzenlenen Microsoft Copilot 365 etkinliğinde Microsoft Türkiye yöneticileri yapay zeka uygulamalarını anlattı

Microsoft Türkiye’nin MEXT Teknoloji Merkezi’nde düzenlediği “Microsoft Copilot 365 ile Yapay Zeka Uygulamaları” başlıklı etkinlikte Copilot’un kullanım alanları, sorumlu yapay zeka, yaratıcı yapay zeka, veri güvenliği ve regülasyonlar gibi konular masaya yatırıldı.

01.03.2024
0
A+
A-

Microsoft Türkiye’nin MEXT Teknoloji Merkezi’nde düzenlediği “Microsoft Copilot 365 ile Yapay Zeka Uygulamaları” başlıklı etkinlikte Copilot’un kullanım alanları, sorumlu yapay zeka, yaratıcı yapay zeka, veri güvenliği ve regülasyonlar gibi konular masaya yatırıldı. Microsoft Türkiye yöneticilerinin yapay zeka konusunda detaylı sunumlar gerçekleştirdiği organizasyonda Copilot kullanmaya başlayan müşterilerin deneyimlerine de yer verildi.

Microsoft Türkiye’nin MEXT Teknoloji Merkezi’nde düzenlediği “Microsoft Copilot 365 ile Yapay Zeka Uygulamaları” başlıklı etkinlikte Microsoft yöneticileri ve Microsoft müşterileri bir araya geldi. Etkinlik kapsamında Microsoft Copilot’un gündelik iş hayatında hangi işler için kullanılabileceği demolar eşliğinde anlatılırken; sorumlu yapay zeka, yaratıcı yapay zeka, veri güvenliği ve regülasyonlar gibi konularla ilgili de detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu.

Açılış konuşmasında Microsoft’un yapay zeka üzerine çalışmalarını hızlandırdığı ve OpenAI ile iş birliğine gittiği dönemden bugüne kadar gelişen süreci değerlendiren Microsoft Türkiye Müşteri Deneyiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, 2015 yılında bir genel yapay zeka şirketi olarak kurulan OpenAI’ın 2019’da Microsoft’tan destek istediğini ve bunun sonucunda OpenAI’a Azure üzerinde özel bir alan açıldığını anlatırken Microsoft’un veri merkezlerinin işleyişi hakkında da bilgi verdi. Yantaç, “GitHub Copilot’ı ChatGPT’den biraz önce bireysel kullanıcılara açmıştık, hemen arkasından kurumsal kullanıcılara da açtık ve inanılmaz bir talep geldi. Ve neticede GitHub yazılımcıların hayatında %46’ya varan bir performans artışı ve %55’e varan bir verimlilik artışı sağladı. Uygulamanın ismi neden otopilot değil de Copilot diye soracak olursanız cevabı çok basit; biz bu teknolojinin sizin işinizi elinizden almasını değil; işinizi yaparken size destek olmasını istiyoruz. Bu anlayışla geliştirilen GitHub Copilot, Türkiye’de yazılım evlerinde çok yoğun şekilde kullanılan bir mekanizmaya dönüştü” dedi.

Copilot for Microsoft 365 / İş yerindeki yapay zeka asistanınız” başlıklı bir sunum yapan Microsoft Kıdemli Modern Çalışma Uzmanı Anıl Türeli ise Microsoft uygulamalarıyla entegre çalışan Copilot’un hangi sektörlerde ne şekilde kullanılabileceğini ve kurumların üretkenliğine ve verimliliğine nasıl katkı sağladığını anlattı. Türeli, kullanıcıların kendi Copilot’larını oluşturmasına imkan tanıyan Microsoft Copilot Dashboard hakkında da bilgi verdi.

İş yerindeki kişisel yapay zeka asistanınız: Microsoft Copilot 365

Copilot’un PowerPoint, Excel, Outlook, Teams ve Word gibi Microsoft programlarıyla nasıl entegre bir şekilde çalıştığını gösteren ve hem yazılı hem görsel materyal üretimiyle ilgili birer demo yapan Microsoft Teknoloji Merkezi Teknik Çözüm Mimarı Mustafa Aşıroğlu, Copilot gündelik hayatımızda iş yükümüzün ciddi bir kısmını üzerimizden alabilecek kapasiteye sahip. Örneğin sabah kalktığınızda ilk iş olarak maillere bakıyorsunuz ve onlarca mailin birikmiş olduğunu görüyorsunuz. Copilot’a doğru komutları verdiğinizde tüm maillerinizi sizin için tarıyor; kimden geldiğine göre önem sırasına koyuyor; uzun bir mail zincirinde yazanları ya da giremediğiniz / yarısında çıkmak zorunda kaldığınız bir toplantıda konuşulanları sizin için özetliyor. Sizin için mail yanıtlıyor; mailin samimiyet tonunu bile seçmenizi mümkün kılan seçenekler sunuyor. Kısacası hiçbir detayı kaçırmamanız için tam anlamıyla kişisel bir asistan gibi çalışıyor. Tüm bu komutları bulunduğunuz ortama göre yazılı ya da sözlü olarak verebiliyorsunuz” dedi. OpenAI’ın DALL-E altyapısını kullanan Microsoft Bing üzerinden görsel üretme sürecini de anlatan Aşıroğlu, yakın zamanda Copilot’a Türkçe dil desteğinin geleceğini de duyurdu. 

Etkinliğin müşteri paneli bölümüne konuk olan Enerjisa Üretim Dijital İş Berkay Kurtaran ise Copilot’un erken erişim programına katılan şirketler arasında olmaktan mutluluk duyduklarını ve yapay zeka kullanımına çok hızlı adapte olduklarını belirtti. Kurtaran, “Bugün Enerjisa Üretim olarak 300’ün üstünde lisansımız var. Öncesinde ChatGPT’yi de bireysel bazda kullanıyorduk ancak Copilot ile başka bir boyuta geçtik. Örneğin GitHub Copilot, developer tarafında inanılmaz bir ivme kazandırdı. Yapay zeka kullanırken tek amacımız iş yükünü azaltmak değil; aynı zamanda çalışanlarımız kendi yaratıcılıklarını ortaya koyabilecekleri use case’ler de yaratsınlar istiyoruz” dedi. 

Microsoft Türkiye ve Adriyatik Bölgesinden Sorumlu Hukuk Direktörü Oğuzhan Arslan ise Microsoft’un sorumlu yapay zeka yaklaşımından ve müşterilerine sunduğu telif hakkı taahhütlerinden bahsettiği bir sunum gerçekleştirdi. Türkiye’de henüz yapay zekaya özgü bir regülasyon olmadığını ifade eden Arslan, bu noktada müşterilerine rehberlik ettiklerini ve yapay zeka etki analizinin nasıl yapılması gerektiği konusunda yönlendirici araçlarını müşterileriyle ücretsiz şekilde paylaştıklarını belirtti. Arslan, Copilot’a girilen verilerin kesinlikle OpenAI ile paylaşılmadığını; bunun yanında Copilot üzerinden elde edilen çıktıların herhangi bir fikri mülkiyet ihlaline yol açması durumunda Microsoft’un tüm sorumluluğu üstlendiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.