1. Haberler
  2. Magazin
  3. Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 62,56 arttı, aylık yüzde 1,13 azaldı

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 62,56 arttı, aylık yüzde 1,13 azaldı

featured
tarim-urunleri-uretici-fiyat-endeksi-tarim-ufe-yillik-yuzde-6256-artti-aylik-yuzde-113-azaldi.jpg
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım-ÜFE’de (2015=100), 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %1,13 azalış, bir önceki yılın Aralık ayına göre %44,93 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %62,56 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %85,35 artış gerçekleşti.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %1,31 azalış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde %1,56 artış ve balık ve diğer balıkçılık ürünlerinde %3,64 artış gerçekleşti. Ana gruplarda bir önceki aya göre tek yıllık bitkisel ürünlerde %4,32 azalış, çok yıllık bitkisel ürünlerde %1,62 azalış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde %3,11 artış gerçekleşti.

Yıllık Tarım-ÜFE’ye göre 4 alt grup daha düşük, 10 alt grup daha yüksek değişim gösterdi
 

Yıllık artışın düşük olduğu alt gruplar sırasıyla, %13,71 ile lifli bitkiler ve %21,20 ile tahıllar (pirinç hariç), baklagiller ve yağlı tohumlar oldu. Buna karşılık, yıllık artışın yüksek olduğu alt gruplar ise sırasıyla, %168,05 ile yağlı meyveler ve %164,52 ile üzüm oldu. Bir önceki yılın aynı ayına göre azalış gösteren tek alt grup ise %19,08 ile turunçgiller oldu.

Aylık Tarım-ÜFE’ye göre 4 alt grup daha düşük, 10 alt grup daha yüksek değişim gösterdi

Bir önceki aya göre azalışın yüksek olduğu alt gruplar %8,04 ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular ve %6,66 ile yumuşak çekirdekli meyveler ve sert çekirdekli meyveler oldu. Bir önceki aya göre artışın yüksek olduğu alt gruplar, %65,28 ile diğer ağaç ve çalı meyveleri ile sert kabuklu meyveler ve %35,65 ile yağlı meyveler oldu.

Ekim 2023’te, endekste kapsanan 92 maddeden, 35 maddenin ortalama fiyatında azalış, 44 maddenin ortalama fiyatında ise artış gerçekleşti.             

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE) yıllık yüzde 62,56 arttı, aylık yüzde 1,13 azaldı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Medya Dergisi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.