enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
34,4816
EURO
36,1833
ALTIN
2.960,39
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Egeli yabancı uyruklu öğrenciler, görme engelli dostlarına masal anlattı

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürütülen “Hayallere Açılan Kapı: Masallar” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, enstitüde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, görme engelli çocuklara masallar anlattı.

13.03.2023
0
A+
A-

Ege Üniversitesi (EÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından yürütülen “Hayallere Açılan Kapı: Masallar” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, enstitüde öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler, görme engelli çocuklara masallar anlattı. Aşık Veysel Görme Engelliler Okulunda düzenlenen etkinliğe, Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü (TDAE) Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Alimcan İnayet, Aşık Veysel Görme Engelliler Okul Müdürü Rasim Eren, Proje Sorumlusu Öğr. Gör. Ömür Özütemiz Bükülmez, TDAE Enstitü Sekreteri Nevzat SüzenTürkçe Öğrenim Birimi uluslararası öğrencileri ile Aşık Veysel Görme Engellileri Okulu öğrencileri katıldı.

“Cevherler, engelleri aşarak çıkarılabilir”

Projeye hakkında bilgi veren Prof. Dr. Alimcan İnayet, “Masallar, çocuklarımız için dinlerken düşünmeyi ve kültürler arası iletişim kurmayı en etkili şekilde sağlayan bir araç. Ben, her birimizin içinde bir cevher yattığına inanıyorum. Bu cevheri de hiçbir engele takılmadan içimizden çıkarmak bizlerin elinde. Beraber olarak engelleri aşmalı, her kültürden insanımızla kucaklaşarak bir bütün olmalıyız. Bu bağlamda sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yürütülen ve geleneksel hale gelen bu güzel projeyi de çok önemli buluyorum. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak olmak üzere Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Nadim Macit’e ve projemize katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Projeler, öğrencilerimiz için çok değerli”

Çocukların farklı kültürlerle iletişiminde sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çeken Aşık Veysel Görme Engelliler Okul Müdürü Rasim Eren, “Bu tip projeler, miniklerimizin yeni dünyalarla tanışabilmesi açısından oldukça kıymetli. Ege Üniversitesiyle beraber yürüttüğümüz ve bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Hayallere Açılan Kapılar etkinliği, öğrencilerimizin farklı kültürler hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Öğrenciler, masal dinleyerek hem hayal dünyalarına yeni bir kültürü işliyor hem de abla ve abileriyle keyifli vakitler geçiriyor. Projemizin nice yıllar sürmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Projenin kalıcı olmasını amaçladıklarını belirten Öğr. Gör. Ömür Özütemiz Bükülmez, “Bizler, çocuklarımız için bir şeyler üretebilmek adına buradayız. Bugün 9 farklı ülkeden öğrencilerimiz, küçük kardeşlerini yeni ülkelerle tanıştırarak, öğrencilerin soru ve fikirlerini aldılar. Onların hayal dünyasında masallar vasıtasıyla yeni kapılar açabilmek ve bunu sürdürebilir bir anlayışla gerçekleştirebilmek projeye dahil olan herkesin ortak amacıdır” dedi.

Konuşmaların ardından Egeli uluslararası öğrenciler, sınıflara giderek minik dostlarına çikolata ikram etti. Görme engelli öğrenciler tarafından kendilerine ülkeleri hakkında sorulan soruları yanıtlayan Egeli gençler, ülkelerinden masallar anlattı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.