enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Bostanlıspor'dan Atık Pil Kampanyası

Bostanlıspor sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi ve “Atık Pil Toplama Kampanyası” başlattı.

21.12.2022
0
A+
A-

Bostanlıspor sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi ve “Atık Pil Toplama Kampanyası” başlattı.

Bostanlıspor ve 4 spor kulübü ile bir derneğin de yer aldığı Bostanlı Gode Cengiz Spor Tesislerine atık pillerin toplanması için kutu yerleştirdi. Kampanyayı kendi sosyal medya gruplarından duyuran Bostanlıspor ilk etapta küçük sporcularından bine yakın pil topladı.

Evlerinde biriktirdikleri pilleri antrenmanlara gelirken kulübe getiren ve atık pil kutularına atan sporcular velilere de çağrı yaparak, “Pillerinizi çöp olarak atmayın. Doğamızın kirlenmesine vesile olmamak için kampanyaları destekleyin ve atık pil kutularına atın” dedi.

Bostanlıspor’un küçük sporcuları İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi yetkililerine de tesislere atık pil kutusu yerleştirmelerini, kampanyanın daha sağlıklı ve amacına ulaşır hale gelmesini istedi.

 

ATIK PİLİN ÇEVREYE VERDİĞİ ZARAR:
Piller çöpe atıldığı zaman depo sahasında piller bozularak kadmiyum ve bileşikleri serbest hale geçerek suya karışır. Kadmiyumlu sızıntı suyu, içme suyunu ve toprağı kirleterek gıda zinciri ve içme suyu yolu ile insan vücuduna girer. Kadmiyumun vücuttaki yarılanma ömrü 10-25 yıl arasında değişir. Pillerin içerisinde insan sağlığına zararlı birçok madde bulunur. Bu maddelerin başında çinko, lityum ve kadmiyum yer alır. Bu maddeler doğada uzun süre kaldığı için çevreye de çok büyük zararlar verirler.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.