enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
34,5206
EURO
36,1768
ALTIN
2.962,95
BIST
9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Çok Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
10°C

Edebiyatın Kimliğine Yolculuk: Hürriyet Gösteri

Dünden bugüne uzanan yazı çalışmalarıyla Hürriyet Gösteri dergisi sanat dünyasına dokunmaya devam ediyor.

26.11.2022
0
A+
A-

Dünden bugüne uzanan yazı çalışmalarıyla Hürriyet Gösteri dergisi sanat dünyasına dokunmaya devam ediyor. Yeni sayı; iz bırakan eserlerin incelemelerinden söyleşilere, güncel kültürel gelişmelerden en son çıkanlara kadar birçok özgün içeriğe yer veriyor. 

 

Sanat ve edebiyatın kalıcı dergisi Hürriyet Gösteri, kültür dünyasına dair geniş bir perspektifi okuyucunun ilgisine sunuyor. 26 Kasım tarihinde yayınlanan sayı; sanat tarihi sayfaları ve yeni kuşağın yükselen sesleri üzerine araştırmaları ile kapsayıcı bir kaynak olma niteliği taşıyor. 

 

Yeni sayının kapak sayfasında Suat Derviş dosyası açılıyor. Sanat Kritik, gerçekleştirdiği ilk sergisinde Suat Derviş’e yer verirken Hürriyet Gösteri de bu girişimi gündemine getiriyor.  Serginin küratörü Eda Yiğit ile gerçekleştirilen keyifli söyleşinin yanı sıra hazırlanan yazılarla Türk Edebiyatı’nın önemli yazarı tüm yönleri ile tanıtılıyor. Yeni sayıda sanat ve kültür politikaları üzerine çalışmalarıyla tanınan siyaset bilimci Ahmet Emre Ateş’in siyaset ve sanat üzerine yazısı okuyucuyu Antik Yunan dönemine uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Erkut Tokman, Neslihan Yalman, Altay Ömer Erdoğan, Erkan Karakiraz imzasını taşıyan Açık Şiir manifestosu, Haydar Ergüden’in düzenlemesiyle dergide yer alıyor. Etkileşim halinde, disiplinler arası, bireysel olduğu kadar kolektif ve sosyo-politik bir ‘şiir hareketi’ ortaya koyan Açık Şiir’in uluslararası ölçekte dikkat çeken işleri konuşuluyor.

 

Kasım-Aralık-Ocak sayısı; Arif Tapan’ın imzasını taşıyan inceleme ile usta şair, romancı ve edebiyat tarihçisi Ahmet Hamdi Tanpınar’ı anıyor. Yazarın retrospektif bir bakış açısıyla kendi Ankara tahayyülünü yansıttığı Beş Şehir kitabının ilk bölümü üzerine sembollere açılan bir çalışma sunuluyor. Feridun Andaç, usta kaleminden çıkan ‘Doğan Hızlan’la Denemenin Dönencesinde’ kitabı üzerine bir keşfe çıkıyor. Son sayının şiir sayfalarını Ahmet Telli, Metin Cengiz, Tozan Alkan, Tuğrul Keskin, Ünal Ersözlü’nün satırları paylaşıyor.   

  

 

40 yıldır sanatın her alanına; usta kalemlerin yazıları, gündem yaratan konuları ve eleştirileriyle yön veren Gösteri, 3 ayda bir okuyucuyla buluşuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.