İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kültürü, tarihi, yemekleri, müziği, sosyal yaşantısından izler taşıyan senaryo, hikâye veya podcast fikirlerinin bir eser haline dönüşmesi için “İzmir’i Yazıyorum” projesini başlatıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kültürü, tarihi, yemekleri, müziği, sosyal yaşantısından izler taşıyan senaryo, hikâye veya podcast fikirlerinin bir eser haline dönüşmesi için “İzmir’i Yazıyorum” projesini başlatıyor. 15 Aralık’a kadar başvuru alınacak proje sonucunda 900 kişi ücretsiz olarak eğitim atölyelerine katılacak. 10 senaryo, 20 hikâye, 20 podcast ise son ürün haline getirilecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, içinde İzmir ve İzmir’e ait unsurların belirgin biçimde yer aldığı senaryo, hikâye ve podcast gibi alanlarda yazarların eğitilmesi ve sanat ürünlerinin ortaya çıkartılması için “İzmir’i Yazıyorum” projesini başlatıyor. Katılımcıların alanlarında ünlü yazar, yönetmen ve senaristlerle çalışma fırsatı yakalayacağı proje için son başvuru tarihi ise 15 Aralık.
900 kişi temel atölyelere katılım hakkı kazanacak
İzmir ve yöresinin sanatı, kültürü, tarihi, yemekleri, müziği, sporu ile ilgili yeni sanat ürünlerinin ortaya çıkmasını sağlayacak proje, kapsamlı bir eğitim programı içeriyor. Başvurular alındıktan sonra toplam 900 kişi ücretsiz temel atölyelere katılım hakkı kazanacak. Eğitimler ise çevrim içi yapılacak. Yapımcılarla görüşmeye hazır 10 senaryo, bir kitapta toplanabilecek 20 hikâye, yayına hazır 20 podcast ise son ürün haline getirilecek.
Ünlü yazar, yönetmen ve senaristlerle çalışma şansı
Dünyanın her yerinden katılımcılara açık projeye seçilen eserlerin yazarları, Senaryo Stüdyosu çevrimiçi atölyelerinde Levent Kazak, Ezel Akay, Irmak Zileli, Elif Çongur, Melisa Üneri, Nida Dinçtürk ve Hale Aksu Engin gibi isimlerle çalışacak
İzmir, sanat endüstrisinde yer alacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Vakfı, İzmir Sinema Ofisi, İzelman, Buca Belediyesi ve Senaryo Stüdyosu tarafından ortak yürütülen projeyle, İzmir’in sanat eserleri aracılığıyla farklı yönlerinin ortaya çıkarılması, Türkiye ve dünya çapındaki sanat endüstrisinde kendini bu eserlerle temsil etmesi hedefleniyor.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı