enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhphaberspormagazin
DOLAR
34,5403
EURO
36,4277
ALTIN
2.960,27
BIST
9.130,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
11°C

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar

16.11.2022
0
A+
A-

Türkiye’de ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) 3,5 milyon genç kadının sorun ve ihtiyaçlarına odaklanan Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin yüz yüze eğitimleri başladı. ‘İşe Başvuru Becerileri’ konulu ilk eğitim, NEET genç kadınların katılımıyla Akçansa’nın İzmir Menemen’deki tesislerinde yapıldı.

Sabancı Vakfı tarafından desteklenen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş birliğinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı tarafından yürütülen, “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesinin saha araştırması sonuçları doğrultusunda yüz yüze eğitimleri başladı. Bu kapsamda ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınlar için ilk fiziksel eğitim, Akçansa iş birliğiyle Sabancı Vakfı ve UNDP Türkiye tarafından düzenlendi.

Türkiye’nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk projesi olan Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında gerçekleştirilen eğitim, Akçansa’nın İzmir Menemen’deki tesislerinde düzenlendi. Genç kadınların sıklıkla karşılaştığı sorunların başında gelen başvuru, mülakat ve öz geçmiş hazırlama süreçleri hakkında bilgi yoksunluğunu aşmak için planlanan “İşe Başvuru Becerileri” konulu eğitimde, işe başvuru süreçleri ve öz geçmiş hazırlama hakkında detaylı bilgi verilirken, mülakat simülasyonu da gerçekleştirildi.

Aynı zamanda eğitimde, NEET genç kadınlara Türkiye’nin her yerinde iş, staj, eğitim ve girişim desteğine ulaşmalarını sağlayan Fırsatlar Haritası da tanıtıldı.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinde yeni bir sürece geçildiğini belirten Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’nin Şubat ayındaki lansmanından bu yana; özel sektör, sivil toplum, kamu ve akademi tarafından pek çok kurumla yoğun görüşmeler gerçekleştirdik. Kadınların kendilerine en yakın iş, staj, eğitim ve girişim desteğine ulaşabilmelerine imkân veren Fırsatlar Haritası ile birlikte projemizin dijital portalını hayata geçirdik. NEET genç kadınların beklentilerinin tespiti ve sektörel ihtiyaçların analizi için gerçekleştirdiğimiz saha araştırmalarının sonuçlarını nihayet öğrendik. Şimdi bu kapsamda eğitimlere başlama zamanı… NEET genç kadınlarla doğrudan temas edebileceğimiz yeni bir sürece giriyor, fiziki eğitimlere başlıyoruz. İlk eğitimi de ne mutlu ki bir Sabancı kurumuyla, Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Akçansa ile gerçekleştirdik. Akçansa tesislerinde İzmirli NEET genç kadınlara ‘İşe Başvuru Becerileri’ konusunda yüz yüze eğitim verdik. Bugüne ulaştığımız için mutlu ve gururluyuz. Önümüzdeki dönemde daha birçok alanda Adana, Diyarbakır ve İzmir’de eğitimlerimiz devam edecek. Hem eğitimlerden haberdar olmak hem de NEET genç kadınların kendilerine uygun iş, staj ve girişim desteği fırsatlarını inceleyebilmeleri için Fırsatlar Haritası’nı yakından takip etmelerini öneriyorum. Genç kadınları eğitim ve istihdama kazandırmak için çaba harcayan tüm kurumları da olanaklarını sunmak üzere Fırsatlar Haritası’na davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

UNDP Türkiye Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Portföyü Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak ise; “Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi kapsamında ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınların eğitim ve beceri geliştirmeye yönelik ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yaptığımız saha çalışmasını tamamladık. Bu çalışma ile öncelikle NEET genç kadınların mevcut durumunu ortaya koyduk. Belirlenen ihtiyaçlara ve sektörlere göre mesleki ve sosyal becerileri geliştirmek amacıyla gerekli olan eğitimler, danışmanlık, mentorluk ve diğer yetkinlik geliştirme faaliyetlerinin neler olabileceğini tespit ettik. Projenin çalışma alanları olan Adana, Diyarbakır ve İzmir’de yaptığımız saha çalışmasının sonuçlarına göre de ilk yüz yüze eğitimimizi İzmir’de NEET kadınların katılımıyla gerçekleştirdik. Saha çalışmasıyla eş zamanlı olarak geliştirilen portalımız Fırsatlar Haritası da NEET genç kadınların eğitim, staj ve iş imkânlarına ulaşması için önemli bir araç olarak geliştirildi. Bu bağlamda Fırsatlar Haritası ve eğitimlerin NEET genç kendilerini geliştirmesinde ve istihdam edilebilirliklerinin artmasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi Hakkında

“Geleceğini Kuran Genç Kadınlar” projesi, Türkiye’de 18-29 yaş arasında ne eğitimde ne istihdamda yer alan (NEET) genç kadınların ekonomik ve toplumsal hayata katılımlarını artırma hedefiyle Şubat ayında hayata geçti. Proje, %50,5 oranındaki NEET genç kadınların farkındalıklarını artırmak, güçlenmelerini sağlamak, becerilerini ve istihdam fırsatlarını iyileştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Projenin tanıtım faaliyetleri kapsamında Nisan ayında Adana, Diyarbakır ve İzmir’de il bilgilendirme ve istişare toplantıları gerçekleştirildi. Yoğun ilgiyle karşılanan bu toplantılara; kamu, sivil toplum, üniversite, meslek örgütleri ve kooperatifler olmak üzere 152 kurumdan 260 kişi katıldı. Proje hakkında bilgilendirilen katılımcılar, kendi deneyimleri ışığında NEET genç kadınların istihdam ve eğitim olanaklarına erişimlerine yönelik görüş ve önerilerini paylaştı.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar projesinin en önemli araçlarından biri olan “Fırsatlar Haritası”, 18-29 yaş arasındaki NEET genç kadınların Türkiye haritası üzerinden kendilerine en yakın iş, staj, eğitim ve girişim desteği fırsatlarına ulaşmalarını sağlıyor. Şimdiye kadar 1.500’e yakın fırsatın yer aldığı Fırsatlar Haritası’nda kamu, özel sektör, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları tarafından yayınlanan fırsatlara yer veriliyor. Türkiye’de sayıları 3,5 milyona ulaşan ne eğitimde ne istihdamda yer alan genç kadınlara fırsatlarıyla ulaşmak isteyen kurumlar da dijital portalın içerisindeki “Fırsat Girişi” özelliğiyle kendi fırsatlarını haritaya girme imkânı buluyor.

Geleceğini Kuran Genç Kadınlar yazısı ilk önce KadınTR üzerinde ortaya çıktı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.